Het Sinterklaasfeest is spannend, maar het moet ook leuk en veilig zijn voor onze kinderen. Ze leven zich volledig in en dan kan het ze soms te veel worden.
Daarom wordt er veel aandacht aan besteed om het een veilig en gezellig feest te maken. De kinderen mogen verkleed op school komen als hulpsint of –piet. Op school gaan ze elkaar schminken. Daarna wordt het feest gevierd met pepernoten, chocolademelk en cadeautjes. Of de Goed Heiligman nu wel of niet bestaat, wordt in het midden gelaten. De kinderen begrijpen heel goed dat Sinterklaas niet overal tegelijk kan zijn; hulp-Sinterklazen zijn gewoon nodig!

 

De kleuterbouw.
Voor de ouders van de kleuters zijn er de knutselavonden. Er worden kleine cadeautjes gemaakt op school of u kunt het materiaal ophalen om het presentje thuis te maken. De data zijn: 16 en 28 november 2016 om 20.00 uur.
De onder-, midden- en bovenbouw.
De kinderen uit de onder-, midden- en bovenbouw vieren ook Sinterklaasfeest. Zij helpen de Pieten bij het maken van de cadeautjes. In de groepen worden lootjes getrokken. Thuis maken de kinderen, met hulp van de ouders, een surprise en een gedichtje. In de surprise zit een kleinigheidje verstopt van €2,00. Dat lijkt heel weinig, maar de ervaring heeft geleerd dat het heel goed mogelijk is om voor dit bedrag originele dingen te kopen. De Sint komt in elke groep langs en er zijn pepernoten, speculaasjes en chocolademelk.