Vacature intern begeleider: Wij zoeken enthousiaste IB’ers die voor kinderen alles uit de kast kunnen halen om ze een mooie schooltijd te geven

Directienieuws

Over de School 

De Carrousel is een dynamische en kleurrijke school, gevestigd in een groene omgeving aan de rand van de wijk Bloemendaal in Gouda. Een openbare school waar ieder kind, ongeacht geloof of huidskleur, welkom is. Wij bieden een veilige, warme plek voor iedereen. Kinderen voelen zich bij ons gehoord en gezien en gaan met plezier naar school. De Carrousel is een Jenaplanschool: er zijn geen klassen, maar stamgroepen met kinderen uit twee opvolgende jaargroepen. Binnen de stamgroepen wordt veel geleerd van elkaar, er wordt veel gespeeld, gewerkt (samen of individueel), onderzoek gedaan en gepresenteerd. Het onderwijs op een Jenaplanschool is gebaseerd op vier basisactiviteiten: gesprek, spel, werk en viering. Deze pijlers zorgen voor een structuur waarbinnen niet alleen aandacht is voor kennisoverdracht maar ook voor de persoonlijke ontwikkeling van ieder kind. Wegens het vertrek van onze intern begeleider zijn wij op zoek naar twee intern begeleiders voor beide 16 uur in de week. Een combinatie van deze beide taken is bespreekbaar. 

 

Over de intern begeleider 

Herinner jij die ene leerling nog in je klas waar je niet zo goed van wist hoe je daar het beste mee om kon gaan? En wat was je blij toen je de handvaten van de intern begeleider kreeg aangereikt! Nu denk je met een glimlach terug aan deze leerling. Wil jij dit ook kunnen betekenen voor jouw collega’s en de leerlingen die extra zorg hebben? Dan past deze functie bij jou! 

De intern begeleider op onze school is een initiatiefrijk persoon en heeft de regie over het handelingsgericht werken op school. Je kunt je weg vinden in het leerlingvolgsysteem, en bent in staat om vanuit een onderzoekende houding te analyseren en te adviseren. Je voert zorggesprekken en weet de wegen naar en met zorginstanties te bewandelen om voor ieder kind de aandacht en zorg te arrangeren die hij of zij nodig heeft. Je coacht, coördineert, onderzoekt en verbindt. Je bent de spil van de organisatie! Wij zoeken voor de Carrousel twee intern begeleiders om het werk te verdelen. Een combinatie van beide taken en/of lesgevende taken kan ook tot de mogelijkheden behoren.  

 

Jouw bijdrage 

Je hebt naast de relevante diploma’s in het onderwijs een opleiding afgerond zoals post hbo intern begeleider of Master SEN, of je bent bereid deze te volgen. Je hebt een sterk analytisch vermogen en werkt graag samen. Je beschikt over coachende vaardigheden, maar je bent ook in staat om te sturen op resultaat. En natuurlijk heb je affiniteit met het Jenaplan onderwijs.  

 

Je sollicitatie 

Wil je meer informatie?  Dan kun je ons bereiken op 0182-546744. Je kunt vragen naar Richard Joosse, directeur a.i. Je motivatie en cv mag je mailen naar directeur@carrousel.nl.  

 

Houd rekening met de eerste gespreksronde op 15 oktober 2018! Wij zien uit naar je sollicitatie!