Vacature: Ben jij onze nieuwe directeur?

Directiehomepage en sidebar, nieuws, Vacatures

Jenaplan basisschool de Carrousel zoekt jou!
De Carrousel is een dynamische school, gevestigd in een groene omgeving aan de rand van de wijk Bloemendaal in Gouda. Wij bieden een veilige, warme plek voor iedereen. Kinderen voelen zich bij ons gehoord en gezien en gaan met plezier naar school. De Carrousel is een Jenaplanschool: er zijn geen klassen, maar stamgroepen met kinderen uit twee opvolgende jaargroepen. Binnen de stamgroepen wordt veel geleerd van elkaar, er wordt veel gespeeld, gewerkt (samen of individueel), onderzoek gedaan en gepresenteerd. Het onderwijs op een Jenaplanschool is gebaseerd op vier basisactiviteiten: gesprek, spel, werk en viering.

Wij zoeken een DIRECTEUR (0,6-0,8 fte) M/V

Schoolprofiel
De Carrousel is een zogenaamde éénpitter in Gouda, met een vrijwillig bestuur. Met 320 leerlingen en 35 personeelsleden staat de vereniging voor kwalitatief hoogstaand Jenaplanonderwijs. De school wordt gekenmerkt door een grote ouderparticipatie. De directeur wordt in de dagelijkse school organisatorische en onderwijskundige continuïteit ondersteund door een adjunct-directeur.

We zoeken een…
Teamspeler
Onze directeur denkt en handelt vanuit gezamenlijkheid. Je neemt het team mee in de besluitvorming, biedt ruimte en geeft vertrouwen. Je bent transparant en toegankelijk.

Coach
Je erkent de eigenheid van onze teamleden, motiveert, stimuleert (persoonlijke) ontwikkeling en zorgt ook voor je eigen professionalisering. Je bent geïnteresseerd, je kunt goed luisteren en je bent kritisch en opbouwend.

Creatieve leider
Onze directeur is integraal verantwoordelijk voor onze school, voor het financieel, organisatorisch en personeelsbeleid. Dat beleid maak je in samenwerking met het bestuur en het team, waarbij je
kaders schept en grenzen bewaakt. Daadkracht en verbinding zijn belangrijk, evenals zichtbaar zijn in de school en haar directe omgeving. Je kunt overzicht behouden en je bent op de hoogte van de nieuwste onderwijsontwikkelingen.

Wereldburger
Je bent maatschappelijk betrokken en je vindt het belangrijk dat de school participeert in de wijk. Je kan creatief denken en ziet kansen, waardoor je ons onderwijs kan verrijken.

Functie-eisen
Als directeur van de Carrousel:
 Heb je een afgeronde schoolleidersopleiding;
 Werk je op WO/HBO-niveau;
 Heb je ervaring als schooldirecteur;
 Ben je bekend met Jenaplanonderwijs of bereid je hierin te ontwikkelen;
 Kun je onze visie voorleven en uitdragen naar de kinderen, ouders en teamleden;
 Werk je vanuit verbinding samen met kinderen, teamleden en ouders;
 Heb je kennis van en ervaring in beleidsvorming op onderwijskwaliteit, personeel en financiën;
 Werk je actief samen met het bestuur van de vereniging. Je bent in staat om mee te denken en mee te groeien in een mogelijke verandering van het bestuursmodel;
 Ervaring als directeur bij een school met een verenigingsbestuur is een pré.

Praktische informatie en procedure
Als deze vacature je aanspreekt en je herkent jezelf in dit profiel, dan zien wij uit naar je sollicitatie! Je kunt je brief en C.V. mailen aan directeur@carrousel.nl. Doe dit voor 22 februari 2018! Als je meer informatie wilt, kun je ook bellen met de directeur a.i., Richard Joosse via mobiel 06-13137970 of via de school 0182-546744.